Google+

De Sims 2 Meest succesvolle lancering van een EA PC-game ooit!

Monday, September 27, 2004 - 23:00

Electronic Arts heeft vandaag bekendgemaakt dat er, gebaseerd op interne gegevens, wereldwijd meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht van De Sims 2™ in de eerste tien dagen. Hiermee is het de meest succesvolle lancering van een PC-game in de 22-jarige geschiedenis van EA.

"De Sims zijn een cultureel fenomeen geworden en De Sims 2 is een game die de manier verandert waarop we over onze bedrijfstak denken”, aldus Gerhard Florin, directeur van Electronic Arts Europe. “In de eerste tien dagen zijn er één miljoen exemplaren van de game verkocht en meer dan vijftig procent van die games zijn hier in Europa verkocht.”

Jeff Green, eindredacteur van Computer Gaming World zei: “De Sims 2 was ongetwijfeld een van de pc-games waar dit jaar het meest naar uitgekeken werd. De game is zelfs nog beter geworden dan we hadden verwacht en verdiende daarom onze titel ‘Editor's Choice’ met de hoogste score van 5 uit 5 sterren. Het feit dat De Sims 2 nu al zo goed verkoopt is totaal geen verrassing, gezien de constante kwaliteit van deze franchise. In een tijd dat console-gaming vooroploopt qua hype en koppen in de media, is de Sims-franchise een van de reddende engelen van PC-gaming op dit moment.”

De Sims-franchise komt in november ook met een nieuwe console-game voor de trouwe fans: De Urbz™: Sims in the City™. Voor het eerst trekken de Sims naar de stad, waar het allemaal draait om het opbouwen van een reputatie. In de game kun je negen verschillende wijken vrijspelen in een stad die nooit slaapt en toegang verkrijgen tot de vetste vip-plekken. Ook kom je leden van de populaire band The Black Eyed Peas tegen. De soundtrack van de game bevat negen exclusieve, opnieuw opgenomen nummers van The Black Eyed Peas, allemaal in Simlish, het typische taaltje van de game. De Urbz™: Sims in the City™ ligt begin november in de winkel voor het PlayStation®2 computer entertainment systeem, het Xbox® Videogamesysteem van Microsoft, de Nintendo GameCube™, de Nintendo Game Boy® Advance en de Nintendo DS™.

Advertisement

News Archive

Mastodon - Mastodon