Google+

Story Box Uitdaging - Oktober 2020

In de Story Box uitdaging geven we je een familie en hun spullen. Het is aan jou om een leuke woning te bouwen.

De Familie

Iris en Fred zijn al jaren getrouwd en hebben drie volwassen kinderen die zelf inmiddels ook alweer hun eigen gezin zijn begonnen. De jongste kleinkinderen beginnen zelfs al te puberen en komen niet meer zo vaak bij opa en oma logeren. Ze willen dus graag wat kleiner gaan wonen, zelfs een appartementje zou voldoen. Dat is toch wat makkelijker bij te houden wat betreft het huishouden, want dat begint op hun leeftijd toch wel moeite te kosten.

Iris houdt zelf heel erg van de natuur en het milieu. Ze hebruikt graag materialen om er nieuwe kunstwerken van te maken. In haar vrije tijd kun je haar door het park zien struinen met een prikker om allerlei zwerfafval op te rapen. Ook heeft ze niet zoveel op met de grote kledingsindustrie met hun wegwerpkleding en fast fashion. Dus breidt ze graag haar eigen kleding, of het nou sokken, truien of mutsen zijn: niets is haar te gek. Ze maakt veel spulletjes en prullaria, die ze verkoopt op Fopsy. En alles waar geen koper voor is, krijgt wel een plekje in huis.

Fred lijkt juist wel het tegenovergestelde. Al die hippiezooi? Bah. Hij ziet het liefst een auto met ronkende motor voor de deur staan, gaat hij comfortabel met het vliegtuig op vakantie en vindt eigenlijk dat het bos er vooral is om op te stoken in de open haard. Hij is succesvol zakenman, mede doordat hij liever voor goedkope dan duurzame oplossingen kiest. Ook houdt hij van een minimalistische stijl. Geen rommel en troepjes, als hij thuis komt van het werk wil hij rust aan z'n hoofd.

Toch hebben Fred en Iris elkaar weten te vinden door hun ene gezamenlijke hobby: horrorfilms kijken. Ze hebben een grote liefde om de angsten van anderen te bekijken met een bak popcorn of zak chips in de hand. Ze willen kleiner gaan wonen, maar een goede ruimte om deze films te kijken is zeker gewenst! Kun jij helpen om ze het ideale optrekje te geven?

 

De Uitdaging

 1. Download de Sanders Familie en de SNW Story Box 8 - 1020 kamer van de Sims 4 gallerij. Je kunt deze vinden met EA ID SimsNetwork.
 2. Kies een leeg kavel op welke wereld dan ook, en verhuis de familie ernaartoe. Ga naar het kavel (in levensmode!) en pauzeer het spel.
 3. Vul de cheats (Ctrl+Shift+C) 'testingcheats on', dan 'money 150000' om het budget van de familie in te stellen (dat is §150k) en dan nog 'testingcheats off' om de test-cheats weer uit te zetten.
 4. Plaats nu de SNW Story Box 8 - 1020 kamer uit de gallerij. Dit kost je ongeveer §18k, waardoor je zo'n §132k overhoudt om de uitdaging af te maken.
 5. Tijd om te bouwen!
 6. Gebruik alle items van het gezin. Ze kunnen niks missen (inclusief de gekke dingen)!
 7. Upload het kavel naar de gallerij voor de deadline, 30 oktober 2020. Gebruik de hashtags #SNWStoryBox en #StoryBox1020 zodat we je inzending kunnen vinden!

Regels

De uitdaging is om het gezin een leuk thuis te bezorgen. Speel gerust verder met het huishouden om het verhaal verder te vertellen - wij zullen ons voornamelijk richten op de huizen die gebouwd zijn. De volgende regels gelden hierbij:

 • Het totale budget, exclusief het lege kavel maar inclusief de verplichte items, is §150,000. Onthoudt dat je eerst de familie moet plaatsen op het kavel en daarna de kamer.
 • Je mag ELK kavel op ELKE wereld gebruiken, het maakt niet uit hoe groot of klein. De kamer past op het kleinste kavel.
 • Je kunt elke uitbreidings-, game- of accessoirespakket gebruiken dat je hebt. Dit is geen vereiste en je mag jezelf ook beperken tot het basisspel. De pakketten die het best bij het verhaal passen zijn Ecologisch Leven, Uigebreid Breien en Filmavond accessoires.
 • Custom content is NIET toegestaan, behalve als het van SNW komt (simsnetwerk.com).
 • ALLE items in de kamer moeten gebruikt worden, inclusief die op de muur en aan het plafond. De items moeten bereikbaar blijven. Behang en vloertegels hoeven niet gebruikt te worden.
 • Items kopiëren of meer dingen toevoegen is wel toegestaan. Items verwijderen die oorspronkelijk in de kamer waren is NIET toegestaan.
 • De kleur/ontwerp/grootte van een item veranderen is NIET toegestaan.
 • Vergeet niet je kavel een naam te geven.
 • Inzendingen moeten naar de Sims 4 gallerij staan met beide hashtags #SNWstorybox and #StoryBox1020.
 • Deadline: 31 oktober 2020.

Vragen? Neem contact op via DiscordTwitter or Facebook!

We laten de inzendingen tijdens een Twitch live stream zien op at twitch.tv/simsnetwerk op een nog nader te bepalen datum. Heb je de showcase gemist? De VOD is na het einde van de stream nog beschikbaar via Twitch, en de volledige video komt ook op het More SNW kanaal op YouTube te staan.

Bedankt, en veel plezier!

Advertisement

Mastodon - Mastodon