Google+

Spore Expo Award

Thursday, September 4, 2008 - 17:37

A Dutch celebrity, Micha Klein, has awarded many promising artists during the launch of EA's newest game Spore.

During the launch of the newest game Spore from Electronic Arts, Computer Artist- and Veejay pioneer Micha Klein has handed out the first Spore Expo Award and a cash prize to Roos van der Heiden, with her creation 'The Clash Of The Species'. Roos is one of the young artists of Project 7, each of which has, using art and animations, shaped the new game Spore in their own way. The jury criteria for the Spore Expo Award consisted of using your creativity and fantasy, surprise and connect with the universe of Spore.

You can view the Dutch press release here. If you are truly interested, you can translate it through Google or something. I don't think it's really interesting. It doesn't contain any information we haven't posted before.


Micha Klein reikt Spore Expo Award uit

Computerkunstenaar- en Veejay pioneer prijst veelbelovende kunstenaars tijdens de lancering van EA's nieuwste game Spore

Amsterdam, 4 september 2008 – Tijdens de lancering van de nieuwste game Spore van Electronic Arts heeft Computerkunstenaar- en Veejay pioneer Micha Klein de allereerste Spore Expo Award en een geldbedrag uitgereikt aan Roos van der Heiden, met haar creatie 'The Clash Of The Species'. Roos is een van de jonge kunstenaars van Project 7, die door middel van kunst en animaties ieder op geheel eigen wijze gestalte hebben gegeven aan de nieuwe game Spore. Jurycriteria voor de Spore Expo Award waren gebruik je creativiteit en fantasie, verras en leg de link met het universum van Spore.

Spore- je eigen universum
Het Spore-heelal is een en al diversiteit. Je kunt er leven creëren en laten ontwikkelen, stammen oprichten, beschavingen bouwen en zelfs hele werelden vormgeven. In Spore heb je een verscheidenheid aan middelen tot je beschikking om bijna elk aspect van jouw heelal aan je wensen aan te passen: schepsels, voertuigen, gebouwen en zelfs ruimteschepen. Spore is een spel voor één speler, maar jouw creaties en die van andere spelers worden automatisch gedeeld tussen jouw heelal en dat van hen, zodat er een grenzeloos aantal werelden is om te ontdekken en in te spelen.

In cultureel platform 'De Service Garage' te Amsterdam opende Micha Klein donderdagmiddag de Spore Expo. Opvallend was de keur aan creatieve uitwassen en verrassende uitspattingen van de tentoongestelde werken.

Micha Klein: "Dit is niet alleen de supervetste game, dit is electronic art! Ik heb gekozen voor het werk van Roos van der Heiden 'The Clash Of The Species' omdat het echt een Spore-achtig wezen is. Het kunstwerk is dolle humor, de vorm klopt en het is een prachtig sterk beeld. Het niveau van de geëxposeerde werken is bovendien waanzinnig hoog." Winnares Roos van der Heiden: "Wat een kick, ik ben blij verrast dat een kunstenaar van het niveau van Micha Klein mijn werk als beste gewaardeerd heeft."

De Spore Expo is vrijdag 5 september van 14.00 tot 21.00 uur gratis te bezoeken:
De Service Garage
Stephensonstraat 16
1097 BB Amsterdam
www.deservicegarage.nl

Voor meer info over de game Spore: www.spore.com
Voor meer informatie over Project 7: www.projectzeven.nl

De game Spore is vanaf vandaag te verkrijgen.

Platform: PC, MAC
PEGI 12+

Spore Creatures is verkrijgbaar op de Nintendo DS.
PEGI 3+

Advertisement

News Archive

Mastodon - Mastodon